lördag 10 oktober 2009

Veckans motion

Dagen började med elefantridning Tikirri tog oss runt på en lugn tur genom djungeln. Riktigt trevligt!

Nästa stopp var Sigiriya rock en jätteklippa som det legat ett tempel på för ca 1600 år sen. Där fanns det också jättegamla målningar. 1200 trappsteg och vi var uppe och då kan tilläggas att trappstegen var väldigt höga. Fin utsikt där uppe!

Vidare till Herbal Garden där vi fick en guidad tur bland alla kryddor. Detta avslutades med en välbehövlig massage, underbart!

Nu sitter vi i bilen mot Kandy där vi ska gå på culture dance med massa konstiga masker de ska bli spännande.

Dagens kuriosa: Vi använder ordet oj väldigt mycket och det har vi fått veta att det tydligen betyder nåt snuskigt på lankesiska. Vad vet vi dock inte....

8 kommentarer:

Sus sa...

Hej flickor! Jag blev ju direkt nyfiken på vad "oj" kan betyda och det betyder på thailändska i alla fall "min raring", men vet tyvärr inte vad det betyder på lankesiska!

Anonym sa...

oj, oj!
/Thomas

mamsen sa...

Oj - vad roligt ni har.

Kjell-Arne sa...

Om Susanne har rätt så ska jag absolut sluta med att gå omkring och oja mej på kontoret.

Anonym sa...

Vänta här nu,
Sri Linka har 19 milj invånare, Sverige 9.
Sri Lankas yta motsvaraar 1/10 av Sveriges.
Alltså dubbelt så många invånare som här i Sverige intyckta på Skånes yta.
Är det inte trångt där på Sri Lanka ?
/Thomas

Josefin sa...

Hej på er! Vad härligt med värme! Tack för sms:et Pernilla! Kul att kunna följa er här. Har tänkt mycket på dig sen ni åkte och undrat vad ni har för er.
Själv sitter jag med en dunderförkylning inte alls avundsjuk på er... har faktiskt också shoppat -underställ och microfleeceställ, så nu är man redo för vintern ;)
Hur var dansen?? Take care!!

Kraaam!
/Josefin

Jenny sa...

Åh, jag blir inte ett dugg ressugen....!! Ni verkar ha det toppen och blir bra omhändertagna överallt, ja vem blir inte det om man shoppar allt som visas förresten;-) Tur att vår bananvaluta är värd lite mer där:-)
Ska bli kul att se alla foton när ni kommer hem!

Kramar

Dan sa...

Hallå tjejer! Veckans motion? 1200 steg? Det känns lite lite!!!! Möjligheterna till snabba promenader, sit-ups, armhävningar och andra skojiga aktiviteter måste vara obegränsade.Så därför rekommenderar jag färre transporter med bilar och jeepar samt mindre åkande på elefantryggar :-)

Fysdåren ....